Łosoś ze szpinakiem oraz frytki warzywne Rafała


1. Marchewkę i pietruszkę obierać, opłukać, wysuszyć i pokroić na frytki. Rozgrzać na patelni odrobinę oleju i smażyć frytki. Można również piec je w piekarniku. 

2. Szpinak opłukać, osuszyć, porwać na kawałki i podsmażyć z jedną łyżeczką masła i czosnkiem. Póżniej można zblendrować, dodać trochę gęstej śmietany i przyprawić.

3. Łosoś- możemy piec go ze skórką lecz ja wolę bez i dlatego ją zdjąłem. Pokroić na kawałki, przyprawić i usmażyć na klarowanym maśle.

4. Gotowe

Życzę smacznego!


 rafal_1jpg [640x480]  rafal_2jpg [400x300]  ralal_3jpg [400x300]
 rafal_4jpg [640x480]  rafal_5jpg [400x300]  rafal_6jpg [400x300]
 rafal_7jpg [400x300]  rafal_8jpg [400x300]  rafal_9jpg [400x300]