Racuchy z jabłkami Michaliny.
 
Składniki:
50 dag mąki pszennej
3 jaja
Pół szklanki cukru

 

Cukier waniliowy
1 jabłko
Pół szklanki mleka
Łyżeczka proszku do pieczenia
Olej do smażenia
Cukier puder do posypania
 
Przepis
1. Wbijam jajka
2. Ubijam je z cukrem i cukrem waniliowym
3. Dodaje mąkę i proszek do pieczenia.
4. Obieram jabłko
5. Ścieram je na tarce na grubych oczkach
6. Mieszam wszystko drewnianą łyżką
7. Wlewam mleko i mieszam
8. Smażę na patelni
 
10. Wykładam na talerz
11. Można przyozdabiać
 
 
 michalina0jpg [300x400] michalina_1jpg [300x407]  michalina_2jpg [300x400] 
 michalina_3jpg [300x400]  michalina_4jpg [300x400]  michalina_5jpg [300x400]
 michalina_6jpg [300x400]  michalina_7jpg [300x225]  michalina_8jpg [300x225]
 michalina_9jpg [300x228]  michalina_10jpg [300x400]  michalina_11jpg [300x400]